hakkımda
coffee brain |
böylece kahveseverler ve bu mesleği profesyonelce icra edip de, sağlıklı bilgiye ulaşamayanlar doğru, nitelikli bilgilere ulaşmış olacak.
yayınları seçerken, okuduğum ve yetkinliği su götürmez kitap, dergi, forum, makaleleri seçiyor olacağım. bazen de, çevirisini yaptığım bir yazı o kültürün temsilcisi, sıradan bir kahveseverin paylaşımı da olabilecektir... örneğin "do italians put sugar in coffee ?" bir profesyonelin değil, o kültürün temsilcisi bir italyanın anlatımıdır.
aldığım barista ve roaster eğitimlerinden bu blogda pek bir şey aktarmayacağım... çünkü bu işi yapanlara kahve kültürüye ilgili gerekli bilgiyi aktarabilmek ve ayırıcı tanı yaklaşımlarını gösterebilmek için, bunun böyle olması gerekmekte.
kahveseverler ve kendini yetiştirmek isteyen barista ve roaster profesyonelleri görüşlerini ve varsa elindeki makaleleri sunabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder