ekstraksiyon ve çtkm ( tds ) için sezgisel bir kılavuz - 2
![]() |
resim 1 |
su günü ve iyi çocukları kurtarmak için burada ( resim 1 )... kahve hücrelerine su girdiğinde, su çözünebilir maddeleri çözmeye başlar ( resim 2 ). su ve içine aldığı çözünürlerden oluşan
bu yeni çözelti "kahve" olarak bilinir.
![]() |
resim 2 |
bir kahve çekirdeğinin toplam kütlesine baktığımızda yalnızca % 30'u çözünür maddelerden oluşur. çekirdeğin diğer% 70'i, kahve çekirdeğinin yapısını oluşturan çözünmez liflerden ve karbonhidratlardan yapılır.
![]() |
resim 3 |
çekirdeğin yaklaşık% 20’si iyi nitelikte çözünebilirler olup, diğer% 10 ise tadı kötü çözünebilir bileşiklerdir. en iyi kahveyi demlemek için, iyi nitelikte çözünebilir bileşikleri serbest bırakmaya çalışmalı ve kötü olanları ise karanlık hücrelerinden çıkmasına engel olmalıyız.
suyun iyi nitelikte
kahve dünyasında, demleme oranı ( extraction yield ) çözünebilir
bileşiklerin ne kadarının coffea arabica hapishanesinde tutuklu, ne kadarının
özgür bırakacağımızı anlatmak için kullanılan bir terimdir.
Yorumlar
Yorum Gönder