en iyi içecek : siyah kahve
dünyanın dört bir yanındaki kahve severler bu iddiadan mest olurlardı. bira, şarap, çay gibi pek çok popüler içecek olsa bile, hiç kimse siyah kahvenin itibarına yaklaşamaz.
siyah kahve gerçekten çok mu iyi ?
burada sorulan soru yanlış; doğrusu 'onda mükemmel olmayan nedir' olmalıydı. gerçekten de siyah kahve ile ilgili her şeyde günahkâr bir şehvet vardır : zengin tadında, kokusunda, lezzetinde... her şeyinde.
ayrıca, bir fincan kahveye her sahip olduğunuzda, kendinizi hemen dünyanın zirvesinde hissedersiniz. çoğu kahve severler benimle aynı fikirdedir. bu nedenle bir çok insan güne bir fincan kahveyle başlamaktan, diğerleri de öğleden sonra enerjilerini artırmak için kahve içmekten hoşlanır.
![]() |
en iyi içecek : siyah kahve |
kahve sever biriyseniz, "kahvenin insanlığın bildiği tüm zararlı veya yasadışı uyuşturucu kategorisine girmeyen uyarıcılardan daha iyi bir uyarıcıdır ve daha iyi ruh modu yükselticilerden biridir" dediğimde, tamamen benimle aynı fikirde olursunuz. evet, içinde kafein vardır, bunu bilmeyen var mı ki ? ama iş kafeinde olsaydı o zaman çayda ve diğer bazı içeceklerde kafein var, ama bunlarla bir fincan kahveden alacağınız tatmini asla alamıyorsunuz .
kahve sevmeyenler kahvenin bağımlılık yapıcı olduğunu söyleyebilir... olabilir, ancak kimse zaten günde birkaç fincanda fazla kahve içmiyor ki...
kahve sevmeyenler kahvenin bağımlılık yapıcı olduğunu söyleyebilir... olabilir, ancak kimse zaten günde birkaç fincanda fazla kahve içmiyor ki...
kırktan fazla kahve üreten ağaç olduğunu bilmiyor olabilirsiniz, ama bunlardan yalnızca iki tanesi kahve demlemede çok kullanılmaktadır : biri arabica, diğeri ise coffee robusta'dır. bu ikisi içinde daha iyi tanınanı arabika'dır.
kahve demlemenin doğru yolu...
kahve çok basit bir içkidir ama, mükemmel bir fincan kahve yapmak o kadar da kolay değildir.
her şeyden önce kullandığınız suya çok dikkat edin : suyu su olarak içtiğinizde bile iyi bir tadı olmalı ve mocapot’a veya otomatik kahve makinesine koyduğunuzda soğuk olması gerekir. soğuk su kahveye taze ve zengin bir tat verir. kahve yaparken yumuşak su kullanmayın, aksi takdirde kahvenizin bitişinde silik bir tadımla karşılaşırsınız.
kahve makinanızın kir ve kalıntılarından arınmasını sağlayın yoksa bunlardan kaynaklanan kötü tatlar kahvenin tadına kesinlikle olumsuz etkiler ve inanın bana, bu hiç de iyi bir şey olmayacaktır. her gün filtreleri ( eğer frenchpress ve otomatik filtre kahve makinası gibi metal filtre kullanan bir sisteminiz varsa ), fincanlarınızı ve makinenin diğer kısımlarını kontrol ettiğinizden emin olun. çünkü eski kahve ( özellikle de bu ) veya toz kalıntıları gibi bir şeyler varsa, bunlar kahvenin tadını bozacaktır. ön koşulları hazırladığınıza göre, kendinize mükemmel bir fincan kahve demleyebilmeniz artık mümkündür.
not : yazı a.b.d’nde editorial today’ın yazarlarından fatimah edris’in yazısından çevrilmiştir. konuya barista uzman gözüyle değil de, iyi bir kahve içicisi ve editör olarak yazdığını unutmayın.
Yorumlar
Yorum Gönder