italyanlar espressoya şeker koyuyor mu ?
yazan: matteo laneselli
kısaca söylemek gerekirse, genellikle şeker koyarlar.
bence, gerçekten iyi bir mekanda yapılan espressonun tadı şeker ya da başka bir tatlandırıcı kullanmadan da daha iyi alınılabilir. küçük bir kahve kaşığı şeker ( kahve kaşığı çay kaşığından daha küçüktür özellikle de moka potla yapılan espressolarda* kuraldır.
bazıları kahverengi şekeri tercih ederken, bazıları bildigimiz beyaz şekerı seçer.
diyabetik insanlar tatlandırmak amacıyla çeşitli tür tatlandırıcıları ( fruktoz, sakkarin ) kullanırlar.
ama kimse bal veya akçaağaç şurubu kullanmaz :-).
*. : moka pot ile demlemeyle gerçek anlamda bir espresso yapılamaz.
bence, gerçekten iyi bir mekanda yapılan espressonun tadı şeker ya da başka bir tatlandırıcı kullanmadan da daha iyi alınılabilir. küçük bir kahve kaşığı şeker ( kahve kaşığı çay kaşığından daha küçüktür özellikle de moka potla yapılan espressolarda* kuraldır.
bazıları kahverengi şekeri tercih ederken, bazıları bildigimiz beyaz şekerı seçer.
diyabetik insanlar tatlandırmak amacıyla çeşitli tür tatlandırıcıları ( fruktoz, sakkarin ) kullanırlar.
ama kimse bal veya akçaağaç şurubu kullanmaz :-).
*. : moka pot ile demlemeyle gerçek anlamda bir espresso yapılamaz.
Yorumlar
Yorum Gönder