baristaya alternatif süt seçenekleri rehberi

süte ara verin : baristaya alternatif süt seçenekleri rehberi
bir itirafım var : ben gerçekten alternatif süt içmem. isveçli kısmım, bütün gün yoğun krema içebilir ve onu sevebilir. ancak herkes demir bir mide ile kutsanmış değildir; içimizden bazıları diyetleri veya yaşam tarzı seçimlerinden ötürü mandıra harici seçeneklere gerek duyarlar.
alternatif süt müşterinizin gereksinimlerini karşılamanın gerekli bir parçasıdır. ve bir şey yapmaya değer bir şeyse, onu doğru yapmaya değecektir. bu yüzden, bulunan çeşitli alternatif sütlerle bir tat testi yapmaya karar verdim. neden bazı sütleri seçip, neden başkalarını eleyişimin ayrıntılarını sunacağım. ve sana kabuklu yemişlerden ( k. yemiş ) kendi sütünü yapmak için bir tarifi bile vereceğim.
alternatif sütün 4 ana türü
dışardaki tüm özel diyetlerde, alternatif süt talebi her zaman fazladır ve giderek de artacaktır. özellikle kentsel alanlarda yaşıyorsanız, kolayca bulabileceğiniz bir kaç seçenek vardır. alternatif süt içen arkadaşlarımdan yaptığım gayriresmi bir araştırmadan sonra, alternatif süt listemi yalnızca dört seçeneğe indirdim: soya, badem, kenevir ve kaju. bazı sütleri ( antepfıstığı ve hindistancevizi ) kahve ile iyi karışamamalarından dolayı eledim. macademia fındığı gibi bazıları üçüncü dalga kahveciler arasında popüler olmasına rağmen benim küçük kasabamda bulunmuyordu ve bu yüzden tadım testine dahil edemedim.

tat testinde sütleri buharda pişirip, cappuccino'larda kullanarak bu tür sütlerin espresso ile nasıl etkileşime geçtiğini ve ne kadar iyi buharla pişirilebilir olduğunu vurgulamayı umduk. alternatif sütlerin buharla pişirilmesi konusunda adlarının kötüye çıkması, sonuçta latte sanatını inanılmaz derecede zorlaştırıyor olmaları bana göre, bu testin neden önemli  olduğunu ortaya koymaktadır. 
1. soya
soya, üçüncü dalga kahve profesyonellerinin kayıtsız kalmasına karşın, hayvansal bir süt olmayışı ve kabuklu yemiş içermeyen de bir seçenek olduğu için seçtim. karımın da dahil olduğu bir çok kişi, fındık alerjisine sahiptir ve bu nedenle sütten kaçınmak için bu tür bir süte gerek duyabilirler ya da bu tür bir sütü seçebilirler.
soya sütü makul derecede buharda pişirildi ve bu sütle cappuccino'da biraz bulanık görünümlü latte art yapmayı başardım. espresso ile kombine edildiğinde, belirgin bir çikolata aroması üretti. dağılamayan kalın bir mikro köpük tabakası vardı. bence soya tadını kabullenmek biraz edinimseldir. yani bunu içerek büyüdüyseniz, büyük olasılıkla tadını çıkarırsınız. eğer biz çoğu batılı gibi onu tatmadan büyüdüyseniz, tadını çıkarmak için onu bayağı sık kullanarak, onun tadına alışmanız gerekebilir.
buharda pişirilen soya sütü çok katıdır. sıklıkla dağılır ya da kümeleşir.
2. badem
dükkanımda, badem sütünün en popüler süt seçeneği olduğunu görmekteyim. soya ürünlerini ( tadı nedeniyle ) eleyenler için badem sütü harika bir seçenek. kullandığımız badem sütü, soya sütüne kıyasla daha ince idi. bununla birlikte, tadı soyaya göre üstündü. ince olduğu için, buharla pişirilmiş badem sütü, yağsız süte çok daha yakındır.
ticari badem sütü genellikle ince ve suludur. kendi badem sütünü yaparak bu kusuru düzeltmelisin
3. kenevir :
soya ve fındıkları kullanmak istemezseniz, muhtemelen kenevir sütüne bakacaksınız. kenevir sütünün buhara tepkisi soya sütüne çok benzemektedir ama tadı oldukça farklıdır. pişirilmesi konusunda kusurlarına karşın, tadı rope’a benzerdir ( lezzetlidir ). soyanın aksine, köpüğü kolayca erozyona uğrar ve sonunda mikroköpüğü dağılır.
kenevir sütünün soya benzer bir kıvamı vardı.
4. kaju
kaju sütü, badem sütüne benzer. aslında, kaju sütü almak isterseniz, etiketi okuduğunuzdan emin olun çünkü bazen ticari kaju sütleri diğer kabuklu yemişlerin sütleriyle harmanlanır.
badem sütü kadar tatlıdır ve daha yumuşak bir lezzete sahiptir. buharlla pişirilmiş kaju sütü ayrıca alternatif sütlerle ilgili genel sorunları da beraberinde getirir; badem sütü kadar incedir. ayrıca daima büyük, sabun benzeri kabarcıklar üretir.
kaju sütü: ince ve büyük köpük grupları.
alternatif sütler, baristalar için her zaman benzersiz bir sorun kümesi yaratırlar. bu tür sütler yağca noksan olduklarından, çoğu kez inek sütü kadar güzel buharla pişirilmezler. bununla birlikte, pratik yaparak daha iyi sonuçlar elde edilebilir. sütü buharla pişirirken genellikle onunla agresif uğraşılması gereklidir. sütü buharla nasıl pişireceğinizi öğrenirken yaşadığınız gibi, mükemmel, tutarlı sonuçlar elde etmek için ona da gerekli zamanı harcayın. ve daha iyi sonuçları görmek için yalnızca hazır satın alınan sütlere güvenmeyin.

kendi kabuklu yemiş sütünü yap : işte tarifi
evde çok şey yapıp, onları satan bir dükkanda çalışıyorum. kendi kahvemizi kavururuz. şuruplarımızı ve soslarımızı kendimiz yaparız. başından beri çok sayıda yiyeceği kendimiz üretmekteyiz. fakat ben kabuklu yemişlerden kendi sütlerimi yapmaktan hep korkardım. bu konuda beni denemekten alıkoyan sanki gizemli bir şey vardı.
kendi badem veya diğer kabuklu yemişlerin sütünü yapmak, ticari sürümlerde sıklıkla bulunan sorunların aşılmasına yardımcı olabilir ve sadece iki malzeme kullanacağız.
alternatif süt hakkında yazmaya karar verdikten sonra, içinde size ait bir süt yapma reçetesi olmadan yazılmış hiç bir makalenin tam olamayacağını düşündüm. beklediğimden çok daha kolay oldu.
kolay kabuklu yemiş sütü için bu tarifi izleyin :
1. biraz tuzsuz kuru yemiş seçin. deneyde ben kavrulmuş badem kullandım. tariflerin çoğunda ham kabuklu yemişler gerekiyor, ama kavrulmuş kabuklu yemişlerle tadın daha fazla ortaya çıktığını düşünüyorum.
2. kabuklu yemişinizi buzdolabında bir gece suda tutun. gerek duyarsanız onları daha uzun süre ıslatabilirsiniz ama, bir geceden daha da kısa sürede suda tutmadığınızdan emin olun.
3. süt yapmaya hazır olduğunuzda, suyu boşaltın ve fındıklarını çalkalayarak, durulayın. 1 cup ( yaklaşık 240 ml ) kabuklu yemişi blendıra yerleştirin ve içine 1 ¾ cup ( 420 ml ) filtre su ekleyin ( gerekirse su oranını kıvamına / beklentinize göre değiştirebilirsiniz ). suyun tadı ne kadar iyi olursa, sütünüzün de tadı o kadar iyi olacaktır. kabuklu yemişleri ve suyu 3 ila 5 dakika yüksek hızda karıştırın. elde ettiğiniz şey bir püre olmalı.
4. püreyi tülbentten geçirin ve nemli kabuklu yemiş unu elde edene kadar, iyice sıkın.
5. pürüzsüz ve tutarlı bir lezzet elde etmek için elde ettiğiniz sütü karıştırıcıya dökün ve 30 saniye boyunca yüksek hızda karıştırın.
6. kabuklu yemiş sütü oldukça hızlı bir şekilde (sudan ) ayrılma eğiliminde olacaktır. yeniden homojenize etmek için sallayıp, çalkalayın ve bir hafta kadar buzdolabında saklayın.
ev yapımı badem sütünü ticari olanın yanında tattık, kıyaslama yapılacak bir durum bile  yoktu. badem sütümüz alternatif ticari sütlere kıyasla daha zengin ve daha lezzetli idi. inek sütü gibi buharla daha çok pişirildi. kendi kabuklu yemiş sütünüzü yapabiliyorsanız, kesinlikle bu çabaya değecektir.
alternatif sütler şimdi üçüncü dalga temasının ayrılmaz bir parçasıdır ve popülaritesi giderek artmaktadır. barista olarak, müşterilerimize mümkün olan en iyi ürünü verme borcumuz vardır. barist olarak, onları mümkün olan en iyi ürünü vermek için müşterilerimize borçluyuz. ve siz ikna olmamış olsanız bile, ev yapımı badem sütü, müşterilerinize laktoz ( ve de hayvan sütü ) içermeyen latte kahve deneyimi yaşama fırsatını verecektir. sonra da latte sanatı ile işinizi bitirin.
yazar : e. squires
editör : t. newton.
fotoğraflar : e. squires (@ercsguitar)
fotoğraf kredisi: frankboe










Yorumlar

Popüler Yayınlar